ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & Tips

Hint icon
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Να παίξω από το κινητό ή από τον υπολογιστή μου;

Σε μεγαλύτερες οθόνες το παιχνίδι θα είναι σίγουρα πιο απολαυστικό και πιο εύχρηστο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί απροβλημάτιστα μέσω κινητού (smartphone). Σε περίπτωση που είναι εφικτό για εσάς, προτείνουμε τη χρήση laptop, pc ή tablet και τον Google Chrome ως καλύτερο browser.

Μπορώ να παραλείψω την παρακολούθηση των βίντεο;

Κάποια βίντεο αποκαλύπτουν στοιχεία. Τα περισσότερα βίντεο δεν κρύβουν πληροφορίες απαραίτητες για την επίλυση των γρίφων, κρύβουν όμως ολόκληρη την ουσία της γέννησης αυτού του παιχνιδιού. Η παράλειψή τους δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για τους ΓΡΙΦΟΥΣ:

Χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις;

Όχι. Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να λύσετε τους γρίφους, μόνο φαντασία, συγκέντρωση και εναλλακτική σκέψη. Παρ’όλα αυτά, σε ελάχιστα σημεία του παιχνιδιού ενδέχεται να χρειαστεί να κάνετε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Πόσο δύσκολοι είναι οι Γρίφοι;

Η δυσκολία είναι υποκειμενική. Θα συναντήσετε 22 γρίφους / παιχνίδια / δοκιμασίες / παζλ, τα οποία μελετήθηκαν ώστε να αυξάνεται η δυσκολία τους σταδιακά, όσο κυλούν τα επεισόδια. Αν έχετε λύσει αρκετούς γρίφους στο παρελθόν, οι περισσότεροι θα σας φανούν μέσης δυσκολίας. Οι γρίφοι απευθύνονται κυρίως σε παίκτες άνω των 15 ετών. Σε κάθε περίπτωση, δύο διαθέσιμες βοήθειες θα βρίσκονται εκεί για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Μπορώ να παραλείψω τους γρίφους;

Κατά την πρώτη σύνδεση θα σας δοθεί η επιλογή να παίξετε το παιχνίδι ΜΕ ΓΡΙΦΟΥΣ ή ΧΩΡΙΣ ΓΡΙΦΟΥΣ. Στην δεύτερη επιλογή θα παρακολουθήσετε τα 22 επεισόδια σαν ταινία δίχως την ενδιάμεση πρόκληση των γρίφων. Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη μόνο εάν δεν έχετε την παραμικρή επαφή με παρόμοια παιχνίδια, ούτε τη διάθεση σπατάλης φαιάς ουσίας για την επίλυση. Παρ’ολα αυτά προτείνουμε να παίξετε το παιχνίδι κανονικά ΜΕ ΓΡΙΦΟΥΣ και να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τις βοήθειες όταν δυσκολεύεστε.

Τι θα γίνει αν πάρω πολλές βοήθειες;

Όσες βοήθειες και αν πάρετε, δεν θα επηρεαστεί η πορεία του παιχνιδιού. Ο σκοπός είναι να ολοκληρώσουν το παιχνίδι άπαντες, ανεξάρτητα από το πόσες βοήθειες θα χρειαστούν. Η μόνη επίπτωση των βοηθειών είναι η απώλεια “Secret Points“. Οι πόντοι αυτοί θα καθορίσουν το “Επίπεδο Ντετέκτιβ” με το οποίο θα ολοκληρώσετε το παιχνίδι. Ενδέχεται οι παίκτες με τα υψηλότερα επίπεδα να λάβουν μελλοντικές επιβραβεύσεις στους διαγωνισμούς.

Να πάρω τη μικρή ή τη μεγάλη βοήθεια;

Η επιλογή της βοήθειας είναι θέμα στρατηγικής. Η μικρή βοήθεια κοστίζει “1 Secret Point”. Οι εύκολοι γρίφοι του παιχνιδιού πιθανόν να μην χρειάζονται παραπάνω υποδείξεις από αυτές που θα λάβετε από τη μικρή βοήθεια. Όμως, αν κάποιος γρίφος κρίνετε ότι είναι δύσκολος, ίσως να μην αρκούν τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν στην μικρή βοήθεια και να χρειαστείτε και την μεγάλη για να ανταπεξέλθετε. Η Μεγάλη Βοήθεια κοστίζει “2 Secret Points”. Έχετε τη δυνατότητα να λάβετε απευθείας τη Μεγάλη Βοήθεια, δίχως να λάβετε τη μικρή. Η επιλογή είναι δική σας.

Ποια είναι τα δώρα που θα κερδίσω;

Στις 22/02/2022 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη κλήρωση των δώρων που προσέφεραν οι Χορηγοί του παιχνιδιού. Υπάρχουν, επίσης, πολλά δώρα που μπορείτε να κερδίσετε χωρίς κλήρωση, απλά λύνοντας τους γρίφους και ολοκληρώνοντας τις τέσσερις ενότητες του παιχνιδιού, ανεξάρτητα από το πλήθος των βοηθειών που χρειαστήκατε.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή διευκρίνηση που δεν συμπεριλαμβάνεται στις ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του Great Secret χρησιμοποιώντας την: