Πώς να παίξεις το παιχνίδι γρίφων

Το πρώτο βήμα ώστε να παίξετε το παιχνίδι είναι να πραγματοποιήσετε ΕΓΓΡΑΦΗ.

To Great Secret of Lavrion είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι περιπέτειας με ηθοποιούς. Ένα δωρεάν παιχνίδι γρίφων βασισμένο σε ιστορικά στοιχεία που μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε, αρκεί να διαθέτει μια συσκευή με σύνδεση στο internet. Από άποψη σεναρίου και επιπέδου δυσκολίας γρίφων, απευθύνεται σε παίκτες ηλικίας άνω των 15 ετών. Η ύπαρξη των διαθέσιμων βοηθειών κάνει αυτό το παιχνίδι προσιτό ακόμη και σε παίκτες με μηδενική εμπειρία σε παρόμοια παιχνίδια.

Σε κάθε ένα από τα 22 βήματα σε αυτό το παιχνίδι γρίφων θα συναντήσετε:

video icon
ΕΝΑ BINTEO

Το βίντεο περιέχει την οπτικοποιημένη αφήγηση της ιστορίας του παιχνιδιού με την συμμετοχή Ηθοποιών. Τα γυρίσματα έγιναν στα ιστορικά μέρη του Θορικού, του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής.

Riddle icon
ΕΝΑΝ ΓΡΙΦΟ

Ο Γρίφος αποτελεί το διαδραστικό κομμάτι του παιχνιδιού, κατά το οποίο πρέπει να λάβετε το ρόλο του πρωταγωνιστή και να σκεφτείτε τη λύση στη δοκιμασία που αντιμετωπίζει. Το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Riddle Solution
ΤΗ ΛΥΣΗ

Για τη λύση του γρίφου θα χρειαστεί είτε να ανακαλύψετε έναν συνδυασμό αριθμών, είτε να πληκτρολογήσετε το κατάλληλο κείμενο, είτε να ολοκληρώσετε μια δοκιμασία μέσα από ένα ένθετο παιχνίδι (παζλ, μοτίβο, λαβύρινθο κλπ). Θα χρειαστείτε μόνο φαντασία και διάθεση αναζήτησης.

Hint icon
ΔΥΟ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Αν τα βρείτε σκούρα, υπάρχουν δύο διαθέσιμες βοήθειες σε κάθε γρίφο, μια ΜΙΚΡΗ και μια ΜΕΓΑΛΗ οι οποίες θα σας κοστίσουν ΕΝΑ ή ΔΥΟ Secret Points (Ποινές Βοήθειας) αντίστοιχα. Οι συνολικές Ποινές Βοήθειας θα καθορίσουν την τελική σας κατάταξη*.

TIP
Σε αυτό το παιχνίδι γρίφων:

…η Μικρή και η Μεγάλη βοήθεια είναι διαθέσιμες ταυτόχρονα και η επιλογή τους είναι θέμα δικής σας στρατηγικής. Δηλαδή, αν νομίζετε ότι με τη μικρή βοήθεια ενδέχεται να μην καταφέρετε να λύσετε τον γρίφο, μπορείτε να επιλέξετε απευθείας τη μεγάλη βοήθεια, γλιτώνοντας έτσι μια Ποινή Βοήθειας.

*Η τελική σας κατάταξη καθορίζεται από το πλήθος των βοηθειών που θα χρειαστείτε, λαμβάνοντας έναν διαφορετικό “Τίτλο Ντετέκτιβ”. Ο χαρακτήρας του εν λόγω παιχνιδιού θα λέγαμε πως είναι λιγότερο ανταγωνιστικός και περισσότερο συμβολικός, ιστορικός, εκπαιδευτικός και διασκεδαστικός. Για αυτόν τον λόγο σας προτείνουμε να λάβετε ελεύθερα όσες βοήθειες χρειαστείτε ώστε να τερματίσετε επιτυχώς το παιχνίδι.

Δείτε όλα τα ΕΠΙΠΕΔΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
Δείτε TIPS & ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ